Search
Close this search box.

Activitats

Finalitzada!

Jornada | L’Enginyeria de Camins abans de l’Escola de Camins

DATA: Dimarts 25 de juny de 2024
HORARI: A les 19:00 hores
LLOC: Col·legi d’Enginyers de Camins (C. dels Vergós, 16 – Barcelona)

Aquest any 2024 el Colegio celebra el bicentenari de la mort d’Agustín de Betancourt, creador de la primera Escola de Camins a l’Estat espanyol.

Per participar en les activitats, hem organitzat la jornada L’Enginyeria de Camins abans de l’Escola de Camins, on podrem conèixer la importància de l’Acadèmia Reial de Matemàtiques de Barcelona. Aquesta institució, tot i ser de caràcter militar, va ser pionera en la formació d’enginyers per a finalitats civils, ja que va crear una branca específicament destinada a la construcció de camins, ponts, edificis d’arquitectura civil, canals de rec i navegació.

Lluís Ubalde coordina i modera una sessió que presentarà tres visions diferents de l’etapa fundacional de l’Enginyeria de Camins. De la mà de tres experts coneixedors d’aquesta història, Rita Ruiz, Manuel Novoa i Alejandro Rubiella, analitzarem la importància de l’Acadèmia Reial de Matemàtiques en la definició de l’Enginyeria de Camins moderna i com la figura de Betancourt va ampliar i enriquir aquest llegat.

 

PROGRAMA

Consulta el programa en CATALÀ

Consulta el programa en CASTELLÀ

 

INSCRIPCIÓ

Inscripció a través del formulari

 

BLOG

Llegeix l’article L’Enginyeria de Camins abans de l’Escola de Camins, per Lluís Ubalde.

<< TORNAR >>